تبلیغات
تا دلت بخواد - آدامس ( جذاب و خواندنی) تا اخرش را بخونید.
 
تا دلت بخواد
ما دارای همه چیز هستیم
                                                        
درباره وبلاگ

*سلام*
ما در این وبلاگ مطالب زیادی با موضوع های جدید ومتنوع و مختلف میگذاریم فقط کافیست لینک این وبلاگ را در وبلاگ هایتان بگذارید .
توجه توجه

اگر میخواهید مطالبی که شما میخواهید را در وبلاگ بگذاریم باید نوع مطلب خود را در *"نظر دهی مطلب اول"* وبلاگ بگذارید .
شما میتوانید با امکان پشتیبانی و چت روم وبلاگ گفت و گوی خوب و راحتی با مدیر وبلاگ داشته باشید و اگر سوال یا پیشنهاد مفصلی دارید ما جواب شما را در " تماس با ما " میدهیم .
امیدوارم استفاده ی خوبی از وبلاگ ببرید .
آرزوی موفقیت را برای تمام شیعیان اسلام را دارم .
ایمیل مدیر وبلاگ : saleh100saleh100saleh100@gmail.com
مدیر وبلاگ : محمد صالح مهدی نژاد
نظرسنجی
آیا دوست دارید قالب وبلاگ را تغییر دهم؟





آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :


تاریخچه و خواص جالب آدامس

آدامس جویدن را یونانیان، به مردمان شناساندند. آنها صمغ یا رزین درخت mastic یا mastiche را می‌جویدند. این صمغ را بیشتر زنان یونانی می‌جویدند. آنها برای تمیز کردن دندان‌ها و خوش‌بو کردن تنفس، از این صمغ‌ها استفاده می‌کردند. در حدود سال 50  بعد از میلاد، یک داروساز یونانی به نام Dioscorides اولین کسی بود که پودر mastiche را به جهانیان شناساند. بعدها، انگلیسی‌ها از پوست نوعی درخت کاج به عنوان صمغ استفاده کردند. در سال 1860، این صمغ‌ها به آمریکا برده شد و در آن‌جا یک تکنسین دندان‌ساز به نام آلفرد آدامز، سعی در ساخت یک نوع ماده لاستیک‌مانند از این صمغ‌ها کرد و بدین وسیله بود که آدامس شناخته شد.

دکتر آدامز برای بهتر کردن آدامس‌ها، خودش آنها را می‌جوید و به اصطلاح آزمایش می‌کرد و آنهایی که خوب بودند را در مغازه‌ای که به همین منظور باز کرده بود، می‌فروخت. امروزه آدامس‌های متنوعی در بازار یافت می‌شود. به طور کلی،

آدامس از پنج ترکیب عمده ساخته شده است:

1ـ صمغ

2ـ شیرین‌کننده

3ـ نرم‌کننده

4ـ طعم‌دهنده و رنگ‌دهنده

5ـ مواد نگه‌دارنده

دیده شده افرادی که دائما در حال جویدن دامس هستند، دچار بیماری دردناکی در فک به نام temporomandibular joint disorder می‌شوند


به ادامه مطلب بروید

ترک سیگار به وسیله آدامس:

محققان به این نتیجه رسیده‌اند که جویدن آدامس باعث دریافت کمتر نیکوتین می‌گردد. بنابراین اگر می‌خواهید سیگار را کنار بگذارید، آدامسی که دارای نیکوتین است را بجوید، زیرا به این وسیله شما می‌توانید از نشانه‌های ترک سیگار نظیر: خستگی، بی‌قراری و گرسنگی در امان باشید. علاوه بر آن، کم‌کم سیگار کشیدن را فراموش می‌کنید و چه بسا ممکن است به جای آدامس‌های نیکوتین‌دار، آدامس‌های بدون قند را بجوید که در این صورت سلامتی خود را تضمین می‌کنید.

تأثیر آدامس بر دندان‌ها:

عموم مردم بر این باورند که جویدن آدامس برای سلامتی دندان‌ها مضر است. با این وجود بسیاری از دندان‌پزشکان به مردم توصیه می‌کنند بعد از غذا، آدامس‌های بدون قند بجوند. لازم به توضیح است که در ساخت آدامس‌های بدون قند، از قندهای مصنوعی مانند آسپارتام و یا گزیلیتول استفاده می‌شود که جزء شیرین‌کننده‌های کم‌کالری هستند. فرآیند پوسیدگى دندان با تولید اسید شروع مى‌شود که ناشى از متابولیسم باکترى‌ها در پلاک دندانى است. جویدن آدامس بعد از غذا باعث کاهش مقدار اسید پلاک می‌گردد، لذا از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند. پلاک دندان یک توده بى‌رنگ و چسب‌ناک از میکرو‌ارگانیسم‌ها و پلى‌ساکاریدهاست که در اطراف دندان تشکیل مى‌شود و به دندان‌ها و لثه مى‌چسبد. پلاک باعث پرورش باکترى تولید‌کننده اسید در دهان می‌شود.

عملکرد بزاق با جویدن آدامس:

جویدن آدامس باعث تولید بزاق می‌شود؛ بزاق نیز عامل بیرون انداختن باکتری‌های درون دهان است. همچنین بزاق دارای کربنات هیدروژن است که باعث خنثی کردن باکتری‌های دندانی یا همان پلاک‌ها می‌شود. برای همین است که بعضی از خمیر‌دندان‌ها دارای کربنات هیدروژن هستند. بزاق همچنین دارای عناصر معدنی از قبیل: کلسیم، فسفات و فلوراید است. تمام این عناصر باعث استحکام دندان می‌شوند. یکی از ترکیبات بزاق، آنزیمی است که موجب تسریع هضم کربوهیدرات‌ها در دهان می‌شود، بنابراین کربوهیدرات‌ها خیلی زود وارد مری می‌شوند و مدت زمان کمتری با دندان‌ها در تماس هستند که این خود به حفظ سلامت دندان‌ها کمک می‌کند.

تأثیر آدامس بر حافظه:

یکی دیگر از خواص آدامس جویدن، این است که باعث افزایش تمرکز و هوشیاری می‌شود. ثابت شده است که جویدن، باعث تحریک قسمتی از مغز به نام “هیپوتالاموس”‌ می‌شود. هیپوتالاموس، باعث آزادسازی هورمونی می‌شود که در بیداری و هوشیاری مؤثر است. جویدن آدامس باعث تقویت حافظه و افزایش ضریب هوشی (IQ) می‌شود. افرادی که آدامس می‌جوند، بهتر اسامی را به خاطر می‌آورند و حافظه قوی‌تری دارند. به خاطر آن‌که جویدن آدامس باعث افزایش ضربان قلب می‌شود، پس مغز اکسیژن بیشتری دریافت می‌کند و این باعث افزایش ادراک و شناخت می‌شود.

تأثیر آدامس بر وزن:

جویدن آدامس، باعث از بین رفتن 50 کیلو ژول انرژی در هر ساعت می‌شود. بدین ترتیب اگر فردی در تمام روز آدامس بجود، حدود 5 کیلوگرم در سال از وزن خود می‌کاهد. اما این روش کم کردن وزن، خوب نیست؛ زیرا دیده شده افرادی که دائما در حال جویدن آدامس هستند، دچار بیماری دردناکی در فک به نام temporomandibular joint disorder می‌شوند.

آدامس و اثر آن در جراحی روده:

محققان انگلیسی گفته‌اند، جویدن آدامس بعد از عمل جراحی روده، روند بهبودی را تسریع می‌کند، زیرا باعث سرعت بخشیدن به عملکرد روده می‌شود. دیده شده است، افرادی که عمل جراحی روده را انجام می‌دهند و بعد آدامس می‌جوند، سریع‌تر گاز روده را خارج می‌کنند و حرکات روده‌ای در آنها سریع‌تر انجام می‌شود.

خواص دیگر آدامس جویدن:

آدامس جویدن باعث کاهش تنش و استرس می‌شود. از سوزش قلب و برگشت اسید معده یا برگشت غذا جلوگیری می‌کند. باعث خوش‌بو شدن دهان می‌شود.

نکته‌ای جالب توجه:

اگر آدامس‌تان را قورت دادید، نگران نباشید، زیرا تمامی ترکیبات آدامس طی مراحلی در دهان، معده، روده کوچک و روده بزرگ هضم می‌شوند و در آخر از بدن دفع می‌شوند، یعنی آدامس در معده‌تان باقی نمی‌ماند.



حالا بریم سر  پرسش ها و آدامس تیریدنت




Sugar alcoholچیست؟

برخی برچسب های غذایی موادی مانند xylitol ، erythritol ، isomalt ، sorbitol، lactilol و یا mannitol را لیست می کنند که این مواد sugar alcohol نامیده می شوند .این مواد غالباً جهت شیرین کردن شیرینی های فاقد شکر ، آبنبات ، آدامس و مواد غذایی دیگر استفاده می شوند.

واژه sugar alcohol به ساختار شیمیایی این مواد بر می گردد و در واقع این مواد حاوی الکل نمی باشند.به گفته سازمان غذا و داروی آمریکا ، تولیدکنندگان مواد غذایی می توانند ادعا کنند که محصولات حاوی alcohol sugar، باعث پوسیدگی دندان نمی شوند . تحقیقات نشان می دهد که یکی از مواد گروه sugar alcohol به نام xylitol ، حتی باعث حفاظت دندان در مقابل پوسیدگی می شود.

چگونه xylitolطعمی شیرین دارد اما دندان را در مقابل پوسیدگی حفاظت می کند؟

xylitol یک شیرین کننده طبیعی می باشد و در میوه هایی مانند توت فرنگی ،آلو و گلابی یافت می شود.شکل و طمع xylitol شبیه شکر است ،به همین دلیل ،جهت شیرین کردن مواد غذایی و آبنبات استفاده می گردد. Xylitol در آدامس ، آبنبات ،خشبو کننده های دهان ،شربت های داروئی و قرص ،خمیر دندان و دهان شویه مورد استفاده قرار می گیرد .همچنین در غذاهای رژیمی و دیابتی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

وقتی باکتری در دهان شما با قند ترکیب می شود باعث تولید اسید می گردد.این اسید باعث آسیب دندان و ایجاد پوسیدگی می گردد . اما باکتری های موجود در دهان نمی توانند xylitol را تجزیه کنند بنابراین هیچگونه اسیدی تولید نمی گردد .از خاصیت های دیگر xylitol این است که شیرینی آن باعث ترشح بزاق میشود که این موضوع خود باعث جلوگیری از پوسیدگی دندان ها می گردد.

تنها عیب xylitol این است که اگر به مقادیر زیاد مورد استفاده قرار گیرد خاصیت ملین و مسهل دارد به عنوان مثال مصرف 10 تا 20 عدد آبنبات یا آدامس در روز باعث این موضوع می گردد.

 

مدتی بود می خواستم درباره مورد ترکیبات مواد غذایی وارداتی تحقیقی داشته باشم اما فرصت نشده بود . 
به طور خاص درمورد آدامس های خارجی بررسی کردم و به نتایج زیر رسیدم :
Sugar alcohol ‌ دیدن اسم الکل شکر درترکیبات یک ماده غذایی کافی است تا در مورد حلال بودن این ماده مشکوک شوید ! 
اما لازم به توضیح است که در ترکیبات شیمیایی موادی که دارای زنجیره تکی یا چندتایی  OH باشند در هنگام نام گذاری لاتین ، کلمه الکل به نام آن ها اضافه می شود . که البته شکر و قندهای متداول نظیر گلوکز ،‌ساکارز و لاکتوز ( قند موجود در شیر ) نیز از همین دسته به شمار می روند . شیمی دان ها sugar alcohol ‌را نیز مشابه گلوکز و ساکارز می دانند و برای این ماده شیرین کننده ، خاصیت ضد پوسیدگی دندان هم قائل هستند . ضمن اینکه عامل الکلی به تنهایی برای الکلی بودن یک ماده کافی نیست . حتی طبق اعلام موسسه اطلاع رسانی دندان پزشکی ایران واژه sugar alcohol به ساختار شیمیایی این مواد بر می گردد و در واقع این مواد حاوی الکل نمی باشند. قابل توجه این که درصد این ماده در ترکیب آدامس یک درصد ذکر شده است .
در مورد جنبه شرعی ماجرا هم ، گویا نظر علما بر این مبناست که ماده مست کننده دارای حرمت است و درصد کم الکلی که به صورت طبیعی در خیلی از مواد وجود دارد موجب حرمت نمی شود . البته این درصد کم واقعا کم است!! 
اما مهم تر از این و غیر از الکل ، موضوع دیگر استفاده از فراورده های خوکی در تهیه مواد خوراکی است . روغن و ژلاتین تهیه شده از گوشت و استخوان خوک در کشورهای غیر اسلامی به شدت رایج است . اینجاست که خوردن پاستیل های فله ای وارداتی از نظر شرعی ذهن ها را مشغول می کند . 
علاوه بر این فرآورده های حیوانی موجود در محصولات غذایی وارداتی نیز موضوعی است که نباید نسبت به آن بی توجه بود . چرا که در صورت ذبح غیر شرعی حیوان ( حتی حلال گوشت ها ) استفاده از آن برای مسلمانان جایز نیست . 
حال وجود ماده ای مثل گلیسرل Glyecrol)) ، مارگارین (margarin) امولسیفایر (emulsifier) یا آمینواسید (amino acid)- که امکان تهیه آن هم به صورت حیوانی و هم به صورت گیاهی وجود دارد – در مواد غذایی خود می تواند عامل دیگری برای شبه ناک بودن آن ماده غذایی باشد . 
طبق نظر اکثر علما وجود علامت و بر ند حلال بر روی مواد غذایی می تواند جهت اطمینان از حلیت آن کافی باشد . اما بسیاری از مواد غذایی فاقد این آرم هستند و فقدان این آرم هم یعنی معلوم نیست این محصول حلال باشد یا نباشد .
بد نیست بدانید که یهودیان مذهبی هم در مورد خوراکی ها ممنوعیت هایی دارند . و مثلا خوردن گوشت خوک طبق تورات بر آنان حرام است . برخی از برندهای مواد غذایی در مورد این که محصول شان مطابق شریعت یهودی هست یا نه توضیح می دهند . ( مانند برند حلال برای مسلمانان ) 
از حلال بودن یا نبودن یک محصول برای یهودیان نمی توان نتیجه خاصی گرفت . چون خوردن پیه حیوان هم برای آنان حرام است . اما همان طور که ذکر شد با توجه به کاربرد زیاد محصولات خوکی در تهیه مواد غذایی حلال نبودن یک ماده غذایی از نظر شریعت یهود ممکن است به علت استفاده از محصولات خوکی در آن باشد . و این فقط احتمال است و شرکت تولید کننده باید در این مورد ابراز نظر کند .
شرکت تریدنت trident  اعلام کرده که محصولاتش مطابق کوشر ( شریعت یهودی) نیست .http://www.tridentgum.com/#/faq/
گویا شرکت Orbit  هم اعلام کرده در محصولاتش از محصولات خوکی استفاده می کند . البته بر روی بسته بندی آدامس های این شرکت در کنار گلیسرل Glyecrol)) عبارت (non-animal ) ‌دیده می شود. 
ریلکس و زایلیتول در این میان وضعیت بهتری دارند . اولی محصول کمپانی کنت کشور ترکیه است و امکان حلال بودن محصولاتش بیشتر است ! دومی هم در ایران مورد تایید I.D.A ( انجمن دندان پزشکان ایران) است و دارای نوشته های فارسی هم هست .


اگر هم آدامس بدون دغدغه می خواهید بخورید ، به سراغ همان آدامس 

های  وطنی بروید . اما مطمئن باشید حلال هستند 

 

حالا پرسش بیشتر مردم کشور ایران این است که ادامس تیریدت یا برخی از ادامس هایی که در ترکیبات ان  ماده ای با نام الکل ثبت شده است  از نظر دینی و کلی حرام است یانه ؟

:حال با توجه به متن زیر و متن بالا  جواب پرسش را به طور کلی میدهیم

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

اگر الکل به‌کار رفته در آن الکل مست کننده‌ای باشد که در اصل مایع بوده بنابر احتیاط نجس است و در صورت شک محکوم به طهارت است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اگر مقدار الکل در آن خیلی کم باشد (2%) مثلا، اشکال ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

در صورتیکه ماده ی مست کننده ای نباشد اشکالی ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

چیزی که مایع مسکر نباشد و یا مایع مسکر مخلوط آن نشده محکوم به طهارت است و مجرد وجود درصدی از الکل طبق تجزیه و آزمایش در بعضی از مواد غذایی موجب حرمت نمی باشد.


جواب پرسش : در این ادامس ها الکلی به نام الکل شکر وجود دارد که فقط نام تجاری ان الکل است و مست کننده و حرام نیست .

حال اگر ناگهانی با ادامسی که در ترکیبات ان از الکل واقعی  استفاده شده بود ، مواجه شدید میتوانید از فرمایشات بالا استفاده کنید.

ترکیبات ادامس تیریدنت:

INGREDIENTS : SORBITOL - GUMBASE - GLYCERIN - XYLITOL - NATURAL AND ARTIFICIIAL FLAVORING - LESS THAN2%OF:ACESULFAME  POTASSIUM - ASPARTAME - BHT(TO MAINTAIN FRESHNESS) - BLUE 1 LAKE - SOY LECITHIN - SUCRALOSE - YELLOW 5 LAKE - MANNITOL


مواد لازم: سوربیتول - GUMBASE - گلیسیرین - زایلیتول - طعم دهنده طبیعی و مصنوعی - کمتر از 2٪ از پتاسیم آسه سولفام - آسپارتام - BHT (برای حفظ طراوت) -BLUE 1 LAKE - لسیتین سویا - سوکرالوز - زرد 5 LAKE - مانیتول






نوع مطلب : علوم، مطلب علمی، مطلب، 
برچسب ها : ادامس، ادامس ایرانی، ادامس خارجی، ادامس تیریدنت،
لینک های مرتبط :




دوشنبه 10 اردیبهشت 1397 08:04 ب.ظ
You can definitely see your expertise in the work you write.

The world hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to say how
they believe. Always follow your heart.
سه شنبه 24 مرداد 1396 09:35 ق.ظ
This page truly has all the info I needed about this subject and didn't
know who to ask.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر